Zoek

Leefbaar met een depressie!

True crime addict.

In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik een hele grote interesse heb in true crime. Ik lees boeken, luister podcasts en kijk veel documentaires. Ik zal in deze blog een aantal favoriete boeken, podcasts en documentaires delen.

Vroeger vs nu.

Het grote voordeel van nu is dat alles gedocumenteerd en besproken wordt. Alles wordt gedeeld. Vroeger koste het veel moeite om een zaak te kunnen doorgronden. Een groot nadeel van het nu is dat iedereen alles kan delen waardoor er ook informatie wordt gedeeld wat uit de duim gezogen is. Iedereen ventileert zijn mening. In de true crime zijn die meningen niet altijd handig, het verdraait de waarheid.

Favoriete podcast.

Mijn favoriete pod cast is veruit “moordzaken de podcast”. Hierin worden naar mijn mening de moordzaken goed besproken, er wordt van tevoren goed onderzoek gedaan. Aan het begin van de podcast nemen ze de opvallende gebeurtenissen in dat jaar door, wat het een speels tintje geeft en je ook weer even terug brengt in het jaar van de moord. Er komen tijdens de podcast details naar voren die vaak niet in de media worden gebracht. De combinatie van Carrie & Eddie maakt de podcast af, het zijn oude klasgenoten met dezelfde interesse.

Boeken.

Qua boeken zijn er wel meerdere favorieten, hierin zou ik geen nummer 1 kunnen kiezen. De boeken van misdaadverslaggever John van den Heuvel behoren zeker in mijn lijst. In eerste instantie las ik mijn boeken via Kobo. Ik kocht een e-book via www.bol.com, later ben ik boeken gaan lezen via Kobo plus. In de meeste boeken kwamen de auteurs met tips voor boeken van collega’s, die ik meteen opzocht en op een lijstje zetten met boeken die ik nog wilde lezen.

Concentratie.

Mijn gehele leven zijn er periodes waarin ik weinig tot geen concentratie heb, wat erg frustrerend werkt. Ik lees heel graag boeken, maar hier heb je wel een bepaalde concentratie nodig. Een half jaar geleden ben ik gaan kijken hoe hier mee om te gaan. Hierdoor kwam ik via moordzaken de podcast op storytel en dat daar een groot assortiment is met luisterboeken. Een poging waard, ik vond immers het luisteren van podcasts ook fijn. Daar was de oplossing wel boeken te kunnen lezen door naar ze te luisteren. de website www.storytel.com heeft vaak de aanbieding dat de eerst maand gratis is. Ideaal om te onderzoeken of het wat is.

Gelezen.

Een aantal boeken die ik zou aanraden om te lezen. #mam ik bel je zo terug door Wanda. #mijn leven en de moord op Haagse Rinus door Ronald. #kwartetmoord door Jan Colijn. #de spiegel van het recht door John van den Heuvel. #kogels voor de kroongetuige door John van den Heuvel. #de moord die niet veel aandacht trok door John van den Heuvel. #Martin H. door Vico Olling. #de kooi door Marcel van de Ven.

Luisterboeken.

De luisterboeken die ik heb geluisterd. De meeste heb ik ook in 2 dagen afgeluisterd. #dagboek van Astrid Holleeder. #Sporen liegen niet van John Pel. #delict moord van Bert Voskuil. Delict moord was wel een groot favoriet van me, deze man heeft een heel boeiend boek geschreven. Ik ben aan sommige boeken begonnen maar door een eentonige saaie stem toch maar gestopt, ergens sonde maar ik val echt in slaap door dit soort stemmen. Hierdoor kom ik niet door het boek.

Documentaires.

Op YouTube heb ik een aantal interessante afleveringen/documentaires gezien. #de zaak van je leven. Hier zitten een aantal hele boeiende zaken tussen. Is het kijken waard. Ook vind ik het erg interessant om #het zesde zintuig plaats delict, terug te kijken. Hier komen details naar voren die je een beeld geven van de moorden. Op Disccovery+ is een hoop true crime te zien. Bijvoorbeeld met Ellie Lust.

Meer verdiepen.

De bedoeling is om mezelf meer te gaan verdiepen in de true crime. Zoals je ziet zijn er al zoveel manieren om je kennis te verbreden. Als je true crime interessant vind raadt ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de tips die ik in deze blog heb gegeven. Uiteraard is het altijd welkom om tips door te spelen. Waarschijnlijk heb ik de volgende blog over true crime meer tips om te delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *