Zoek

Leefbaar met een depressie!

In de zorg werken.

De zorg is geven.

De reden dat ik hier een blog aan wil wijten is omdat er zoveel gesproken wordt over de zorg, ik zou graag mijn verhaal vertellen over mijn ervaring, waarneming en hoe ik het anders zou willen zien. Door in de zorg te werken kan je het verschil maken. Of tenminste wat ik zou willen veranderen voor alle mensen die met de zorg te maken hebben waar dit in mijn macht ligt.

Niet alleen familie maakt het verschil in de zorg

Andere tijden in de zorg.

Bij veel collega’s die al heel lang in het vak zitten zie ik dat ze het moeilijk vinden om mee te gaan met de tijd. Voor de duidelijkheid dit is geen aanval of verwijt. Het is vrij logisch. Ze zijn in een tijd begonnen dat de zorg een stuk beter geregeld was, de werkwijze was aangepast aan de wetgeving en aan de wereld zorg. Met de jaren zijn er nog meer besparingen gekomen als toendertijd. Alleen het probleem van nu is dat de regels volgens de wet niet meer met de praktijk stroken. Wat in mijn optiek voor de oude garde niet te begrijpen valt.

laten we dit ook zo houden in de zorg!

Scholing voor de zorg.

Ik zit nog op school en de oude garde leert mij heel veel, wat echt heel fijn is. Vanuit de scholing wordt ons vertelt de oude garde mee te nemen in de nieuwe wereld van de zorg. Ik blijf erbij dit is geen aanval, maar ik merk dat de oude garde dominant is en hier niet tot weinig buigzaam in is. Ergens is dit geheel te begrijpen, waarom zouden we iets veranderen wat al jaren prima werkt. Vanuit de optiek van de nieuwe garde willen wij ook graag onze belevingen en waarnemingen delen en aangeven hoe het ook eventueel anders zou kunnen. Wij willen ook wat toevoegen.

Passie en liefde in de zorg.

Er zijn verschillende soorten collega’s, en gelukkig!! Hierdoor komen alle kwaliteiten samen wat in veel gevallen het 1 geheel maakt. Zoals in elke sector zie je mensen die er niet thuis horen. Dit is een verlies van beide kanten. Zowel voor de mensen die de zorg ontvangen, als de persoon die de zorg verleent. En toch zie ik een hoop collega’s met passie en liefde. Gelukkig!!

tijd is essentieel in de zorg.

Tijd of geld? Hoe zit dat in de zorg?

Dit blijft altijd een ding in mijn optiek, ook had ik dit al in mijn vorige baan. Ik ben niet ingesteld voor het geld. Ik kan er niets aan doen, maar voor mij blijft de tijd hebben/krijgen toch altijd een prioriteit. Daar ga ik soms tegen de regels in. Hierdoor heb ik wel de ervaring dat als je de tijd neemt voor dingen, je tijd bespaart. In de zorg is dit niet anders. Zodra je de mensen de tijd geeft is er meer ontspanning waardoor de stappen veel soepeler verlopen en je dus tijd bespaart. Probeer het zelf maar eens in de ochtend, zodra er geen stress is gaan alle handelingen veel makkelijker. Ook zie je in de zorg als er de tijd is genomen dus geen spanning is ontstaan, de verloop van de dag van de zorgvrager veel ontspannender verloopt. Ik zeg een win win situatie.

juist in de zorg.

Puntjes op de i in de zorg.

De kleine dingen zijn zo belangrijk voor de zorgvrager. Een favoriet muziekje bij het begeleiden van wassen en aankleden. Een bodylotion, aftershave, parfum en een accessoire wat voor de zorgvrager belangrijk is, dit zijn dingen die voor de zorgvrager het verschil maken. Ga maar na wat voor jou ritueel belangrijk is en als je deze niet uitvoert. Wat is het verschil in gevoel? Juist het klopt niet. Ik merk dat dit door de druk die uitgevoerd wordt op het personeel vaak of vergeten wordt, maar ook vaak gewoon overgeslagen om tijd te besparen. Noem me wat je wilt, maar ik vind dit niet ok. De zorgvrager verdiend het om zijn leven voort te zetten zoals hij of zij dit gewend is.

ontdek die van jezelf in de zorg.

Veel voorkomende uitspraken in de zorg.

De veel voorkomende uitspraken die ik hoor: “Nee hoor daar is nu even geen tijd voor.” “Even een momentje geduld.” “Dat moet je maar even aan mijn collega vragen.” “Er komt zo iemand bij u.” Dit zijn nog maar enkele voorbeelden, maar stel je maar voor als je hulpbehoevend bent en je deze uitspraken meerdere malen krijgt te horen op een dag. Hoe voel je je? Voel je je gezien? Voel je je begrepen? Denk jij hier hetzelfde over en werk je nog niet in de zorg, ga jij het verschil maken? Solliciteer, we zoeken nog collega’s. Ga naar https://werkenbijcareyn.nl/ of https://www.maandag.nl/zorg/vacatures en https://www.ontdekdezorg.nl

het geluk van een ander is zorg

Het verschil maken in de zorg.

Hoe langer ik werk in de zorg hoe meer ik het verschil wil maken in de zorg. Ik ben me er zeker van bewust dat ik dit niet kan voor de gehele sector, maar goed waar ik dat kan wil ik daar zeker mijn bijdrage in brengen. Hoe meer mensen er zich er bewust van worden, des te meer kans dat er voor veel meer zorgvragers dat verschil komt wat er nodig is. Voor vele zorgvragers is er geen weg meer naar thuis laten we dan in ieder geval zorgen voor een huis gevoel.

samen met collega’s moet dit ook lukken in de zorg.

Hoop?!

Heb ik hoop? Ja zeker, ik ga doen wat in mijn macht ligt om de verandering door te voeren waar ik in mijn optiek de zorg tekort vind schieten. En ik hoop dit voor heel veel zorgvragers te kunnen gaan doen !!!

2 gedachten over “In de zorg werken.”

    1. Dank je wel, is altijd fijn om bondgenoten te hebben.
      Ik ga alles wat in mijn macht ligt eraan doen om de zorg nog positiever te maken.
      Ik klop nog wel is bij je aan voor een kletspraatje 😁😁😁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *