Zoek

Leefbaar met een depressie!

Positiviteit begint bij jezelf!

Het aftellen is begonnen voor mijn nieuwe medicatie, ik wil snel uit deze situatie. Ik wil vooruit! Maar zijn het de medicijnen wel hetgeen wat voor verandering gaat zorgen? Of gaat het een idee van placebo zijn, dat je denkt dat het verandering gaat geven wat de verandering is ?? Zoveel vragen, antwoorden komen er en misschien ook wel niet.

Hoe werkt dat dan?

Heel eerlijk kan ik het antwoord daarop niet geven, ondanks dat dit niet mijn eerste depressie is. Elke depressie ben ik op een andere manier uitgekomen. Er is voor mij 1 ding zeker en dat is dat ik uit elke depressie gekomen ben. Die ene keer door gewoon te blijven knokken en heel streng te zijn voor mezelf ( dit is zeker geen goede oplossing) leg ik later in de blog nog uit waarom dit geen goede oplossing is. Een andere keer ben ik eruit gekomen met therapie ( zeker aan te raden, heel veel geleerd.) De andere keer ben ik eruit gekomen door medicatie te gaan slikken.

Iedereen heeft zijn eigen manier.

Als ik zeg dat het geen goede oplossing is dan zegt dit niet dat dit voor jou ook zo is. Nee deze manier is geen goede oplossing voor mij, ja ik kwam eruit maar meer als korte termijn oplossing. Hierdoor kwam ik op korte termijn weer terug waar ik begonnen was. De therapie die ik gevolgd heb was echt top, hier leer je wat jou aandeel is maar ook de externe aandelen. Hoe hier mee om te gaan er wordt naar jou persoonlijke situatie gekeken. Je bent een volledig jaar puur aan jezelf aan het werken. Heel zwaar maar zeker iets wat je de rest van je leven mee kan nemen. De medicatie haalt voornamelijk de scherpe kanten ervanaf waardoor je jezelf beter kan focussen op de relevante dingen.

Vooruit kijken.

Wat elke depressie naar voren komt is dat een helpende factor voor mij is “vooruit kijken” wel met de positieve gedachten. Er zijn tijdens een depressie weinig momenten maar wanneer je ze hebt pak ze gelijk vast. Het allerbeste is ze vast te leggen. Schrijf ze op. Deel ze met iemand laat ze tot leven komen. Zodra je in een dip zit kan diegene je met deze helpende gedachte je herinneren aan deze positieve gedachte.

Quotes.

Wat mij ook altijd wel wil helpen in het moment van de depressie zijn positieve quotes te lezen of er iets mee te gaan doen. Je kan ze plaatsen op social media (doe dit niet voor de reacties maar puur voor jezelf). Doe er iets creatiefs mee (plak desnoods heel je huis vol). Quotes zitten vol met helpende gedachtes. Soms heb je er maar een korte tijd wat aan maar toch het zijn wel even de momenten om uit die put te zijn.

Uit je hoofd.

De moeilijke dagen zit je vast in je hoofd, probeer dit waar je kan te beperken. Laat het los en probeer hier niet te zwaar aan te wegen. Het moment dat dit voorbij gaat komt ook weer. Leef naar de momenten dat het goed gaat en leef naar die goede dagen. Probeer de helpende gedachte naar voren te halen.

De natuur creëert rust.

Ga lekker naar buiten, snuif frisse lucht op. Luister naar de geluiden van bijvoorbeeld vogels, de wind of water. Deze geluiden creëren rust. Uit je schulp en de natuur in. Een hond nemen is heel drastisch maar als het kan doe het. En anders is er vast wel iemand in je omgeving die je een hond wilt uitlenen om uit te laten. Dit is een mooie stok achter de deur om naar buiten te gaan. Ben je geen hondenmens zoek een doel om te gaan wandelen.

Fotografie of een andere hobby.

Zoek een hobby iets waar je jezelf even mee kan afleiden. Een paar jaar geleden is door mijn depressie, mijn hobby fotografie gecreëerd. Ik ben de natuur in gegaan met een camera en dit gaf mij zoveel rust. Ik was hele dagen in het park of bos te vinden. Doordat ik bezig was met mooie plaatjes te schieten kwam ik uit mijn hoofd. Daarbij heb ik hier hele mooie plaatjes aan over gehouden. Als je een hobby zoekt waar je iets blijvends mee creëert dan heb je een win win situatie gemaakt voor jezelf.

Leermomenten.

Bedenk je dat je na elke depressie ook weer een hoop leermomenten heb gehad, hierdoor wordt je weer sterker. Deze krijg je er gratis bij. Je leert jezelf beter kennen. Je weet wat je valkuilen zijn, je weet je sterkere punten. Waarschijnlijk heb je er weer kwaliteiten bij. Hopelijk haal je er ook weer levensdoelen uit. Probeer je omgeving te verrijken met jou ervaring, zowel je naaste kunnen hier wat mee net als je kennissen. De levenslessen kunnen andere mensen helpen.

Streng zijn….

Het stukje streng zijn voor mezelf zoals ik al eerder benoemd heb, werkt niet bij mij. Met als reden dat als ik streng ben voor mezelf ik ook echt streng ben en er geen ruimte is om te falen. Het zogenoemde faalangst. Wat als uiteindelijk resultaat heeft dat er eigenlijk maar 1 ding gebeurd…. ja juist falen. Gelukkig zijn er momenten dat ik mijzelf realiseer dat perfectie niet bestaat. Het streven hiernaar heeft echt maar 1 uitkomst en dat is een heel slecht gevoel. Dus al lukt het me wel wel met streng zijn is dit een korte termijn oplossing.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *