Zoek

Leefbaar met een depressie!

Ontdekkingsreis photoshop.

Wat is het leuk als je een foto gemaakt heb en te ontdekken wat je nog meer uit de foto kan halen! In de blog passie had ik beloofd jullie mee te nemen in mijn ontdekking van Photoshop.

Ik ben op vakantie in Frankrijk en heb al aardig wat mooie foto’s gemaakt. Door de warmte word ik lekker vroeg wakker en lukt het me niet om verder te slapen. Dus ik dacht dan ga ik lekker creatief zijn met mijn foto’s. Het is alleen al leuk om te scrollen door de foto’s die ik heb gemaakt, maar bedacht me dat ik had beloofd te gaan bloggen over Photoshop. Nu ik toch de tijd heb ga ik die belofte aan jullie nakomen.

Tijdens het scrollen heb ik even gekeken waar ik een mooi project van kan maken qua bewerkingen. Ik heb een hoop foto’s waar ik nagenoeg niks aan wil doen, maar de foto die ik nu heb uitgekozen is een foto van een stier die een beetje flets is. Je ziet op de grond een hoop uitwerpselen liggen wat ikzelf niet aantrekkelijk vind. Op internet had ik al een paar filmpjes gezien hoe je dit soort details weg kon krijgen. In Photoshop heet de functie retoucheren. De stier op de achtergrond vond ik niks toevoegen dus die heb ik ook weggewerkt.

Tijdens het bewerken zag ik de vogels die op de grond zitten, deze heb ik zo gelaten omdat dit vond ik wel een leuke toevoeging aan het plaatje vond hebben. Ze komen ook mooi tot hun recht nadat ik een hoop details weggewerkt heb met de snelle retoucheerpenseel. De snelle retoucheerpenseel is één van de functie’s die je kan kiezen om oneffenheden of details weg te werken. Buiten deze functie heb ik de functie stempel gebruikt op de plek waar de stier is weggehaald. Je maakt een stempel van bijvoorbeeld de bosjes aan de andere kant en gaat met de muis over het stuk waar je het object weg heb gehaald.

Wat ik altijd toevoeg is mijn watermerk. Het geeft geen garantie dat je foto niet gebruikt door anderen zodra het online komt, maar het word hierdoor wel moeilijker gemaakt. Daarbij vind ik het erg leuk een watermerk te gebruiken. Ik ben erg trots op mijn foto’s. Indien ik nog niet helemaal tevreden ben over de foto, bewerk ik altijd nog even de belichting, het contrast, de schaduw en de kleuren. Als je naar deze 2 foto’s kijkt zie je al wat voor verschil dit kan hebben.

Er valt nog genoeg te leren en meer uit mijn foto’s te halen, maar stukje bij beetje leer ik mijn foto’s nog mooier te maken met behulp van Photoshop.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *