Zoeken

Leefbaar met een depressie!

Me time!

Een bruin zandoogje

Wat is Me time: tijd voor mezelf. Na dit weekend was het tijd voor me time. Druk weekend werken, familie en een verjaardag. Allemaal erg leuk en gezellig, maar ik kan erg slecht tegen te veel prikkels en weekenden als dit overprikkelen mij.

Ik had een vrije dag en al met mezelf afgesproken wat voor mezelf te gaan doen. Dus hop met mijn camera op pad. Lekker de natuur in. Laatst waren ik en mijn partner naar de wolvenpolder geweest en dit beviel me toen prima. Genoeg te zien daar aan natuur. In dit gebied zitten voornamelijk vogels en eenden. Het is er prachtig.

De musjes op een rij.

De rit ernaar toe is al heerlijk. Ik stap op mijn fiets en dan begint het met observeren van al het moois wat we om ons heen hebben. Ik raak soms ook te veel afgeleid daar moet ik voor waken want dan is het fietsen niet meer verantwoord.

Ik heb mezelf weer helemaal uitgeleefd met mijn camera er was zoveel moois om me heen. Overal insecten om me heen die vragen om een mooie macro foto. De vogels die heen en weer aan het vliegen zijn en druk aan het fluiten zijn. Soms kom ik gewoon in een crisis doordat ik geen keuzes kan maken. Dit is gelukkig een luxe probleem.

Één van de mooie uitzichten op de wolvenpolder.

Mijn camera heeft zoveel opties dat het altijd een beetje zoeken blijft. Hoe stel ik hem in bij dit object. Wat ook altijd puzzelen blijft zijn de lichtinstellingen. Maar die uitdaging vind ik juist erg leuk.

De distelvlinder

Na heel veel foto’s geschoten te hebben en er zo een paar uur voorbij zijn zonder je het eigenlijk doorhebt is het tijd om naar huis te gaan. Bij thuiskomst is ook altijd een spannend moment want op je beeldscherm van je camera kan een foto er goed uitzien, maar dan zie je hem op de computer en dan valt hij erg tegen. Of juist andersom.

De gele kwikstaart

Dan komt het echte werk de foto’s uitzoeken. Daar ben je ook niet zo even klaar mee daar gaat een hoop tijd inzitten. Ik heb laatst Photoshop aangeschaft om mijn foto’s mooi te kunnen bewerken. Dat is een goede uitdaging. Dit is een proces waar veel leermomenten inzitten en wat zeker nog een vervolg krijgt in mijn blogs.
Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

4 gedachten over “Me time!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *