lifestyleblog

Me, myself and Italy.

Op de één of andere manier komt Italië elke keer terug op mijn pad.

Ik hou van het land, het eten, de mensen en de omgeving.

Het Italiaanse eten is wel één van de grootste redenen dat dit land er één naar mijn hart is. Ook de taal, als ik deze hoor dan wordt ik gewoon helemaal vrolijk. Het lijkt wel of de mensen zingend praten.

Passie

Alles wordt met passie gedaan. Ook als ze ruzie hebben of een discussie hebben dan gaat het er wild aan toe en gaan ze er met volle overgave in.

Mijn vorige blog ging over mindful eten, als ik Italiaans eet dan doe ik dit zonder er bij stil te staan al aan mindful eten. Ik geniet intens van elke hap die ik neem. Als je dit met je ogen dicht doet bij een goed gerecht, waan je je toch even in Italië.

Glimlach!

Er zijn nagenoeg geen dingen die ik bij Italië kan bedenken die me niet aanstaan. Kijk alleen maar naar hoe het land op de landkaart staat, zo herkenbaar. Een laars, ik vind het geweldig als je ernaar kijkt laat het je toch even glimlachen.

Ondanks dat ik er nog maar 1 keer geweest ben, voel ik een enorme connectie met dit land. Mijn ex schoonfamilie Italiaans en heb hier nog meer kennis mogen maken met de cultuur van het land. Overigens kon mijn ex schoonmoeder heerlijk koken. Het zijn over het algemeen ook gastvrije mensen die je met open armen ontvangen.

Cultuur.

Met de tijd zijn er al heel wat Italianen in Nederland komen wonen, die met grootte vreugde van mij, hun cultuur graag delen met ons. Wil je je meer verdiepen in de typische Italiaanse cultuur raad ik je aan om even naar deze website te kijken. Hier staat veel leuke info.

Koffie.

Nu drink ik geen koffie, maar ik weet dat Italië niet zonder zijn koffie kan. Ik drink het niet maar vind het wel geweldig lekker ruiken dus ook voor mij hoort het er gewoon bij.

IJs.

Kan jij je Italië indenken zonder hun zelfgemaakte ijs??? Ik niet, zelfs in Nederland als ik een tentje zie met Italiaans ijs, wil ik deze proeven. En als het origineel Italiaans ijs is kan daar geen ander toetje tegenop voor mij.

Limoncello.

Wat mij betreft mag ook zeker de Limoncello niet vergeten worden, wat een lekker magisch drankje is dit. Ook om over je toetje te schenken heerlijk. Het lekkerste is als deze ijskoud is. Ook een klein glaasje voor erbij….. Heerlijk.

limoncello

Pizza.

Pizza……. geen enkel gezin in Nederland kan zich meer voorstellen zonder af een toe een lekkere pizza. Wat mogen we de Italianen hier dankbaar voor zijn. Nu ben ik van mening dat de pizza het lekkerst blijft als hij op Italiaanse wijze gemaakt is. Hier ben ik denk ik ook echt in verwend door mijn ex schoonfamilie.

Pasta

Pasta….. begraaf me erin haha. My god dit is echt de hemel op aarde en dan maakt het niet uit welke je me voorschotelt. Ik hou zo mega veel van Pasta. En ik ben ook iemand die zegt tegen mijn gasten als ik spaghetti gemaakt heb dat dit niet gesneden mag worden. Wat dat betreft maken de Nederlanders er echt een potje van met het Italiaanse eten. Datzelfde geldt voor het de pasta te ver doorkoken, Neeeeee dit moet je niet doen, in Italië zal je hier dan in ieder geval een valse blik krijgen. De Italianen zijn trots op hun gerechten en sommige dingen moet je hierdoor gewoon in ere houden.

Formaggio.

Kaas in het Italiaans Formaggio is voor mij onmisbaar in mijn leven. In Italië zijn er op meerdere plekken bepaalde kaas een streekproduct, maar ik durf te geloven dat de algemene Italiaan trots is op elk stuk kaas wat uit Italië komt.

Gorgonzola is een blauwkaas, je moet er van houden het is een pittige kaas. Ik hou ervan hoe meer blauw (schimmel) er in zit hoe lekkerder ik hem vindt.
Grana Padano is onmisbaar op een goede pasta.
Mascarpone is een romige kaas die vaak gebruikt word in toetjes.
Mozzarella is voor mij (dit is niet de enige manier om deze te verwerken in je eten) een snack samen met tomaat en basilicum dan aanmaken met een goede olijfolie, zout en peper. Een gezonde lekkere snack vooral in de zomer.
En zo zijn er nog vele meer en kan je je ziek eten in Italië aan lekkere kazen.

Deze foto laat ons uitzicht zien………..

Vakantie.

Ik kan heel verheugd vertellen dat ik deze zomer mijn connectie ga uitbreiden met Italië. Wij gaan lekker op vakantie naar San Remo, gelukkig gaat Jaxx onze hond mee, dit maakt het helemaal compleet.
We hebben een appartementje dichtbij het strand, met een geweldig uitzicht. Ik kan niet wachten om nog meer cultuur te zien van dit fantastische land.

Uiteraard komt er na mijn vakantie een deel nr.2 van deze blog.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *