Zoeken

Leefbaar met een depressie!

Jaarwisseling

Jaarwisseling: Waarom kies ik voor de titel jaarwisseling?Het is zo’n mooi en veelzeggend woord. We wisselen van jaartal en voor vele mensen betekent dit een nieuwe start en ik vind het erg mooi het idee dat je weer een punt achter een periode zet. Wisseling is voor mij ook een mooi woord er gaan veranderingen plaatsvinden.

Deze 2 dagen zijn zoveel betekenend voor velen van ons. Oudjaarsdag ook wel oud en nieuw genoemd is een dag dat we elkaar opzoeken en het jaar afsluiten, of dit nu een fijn of juist minder prettig jaar is geweest. Graag doen we dit samen met mensen die we liefhebben. Ook is altijd weer duidelijk op deze dag welke mensen die we liefhebben juist niet bij ons zijn en hoe erg we ze missen. Nieuwjaarsdag staat voor een nieuw begin en hoe mooi is dat. Alhoewel we niet door schijnen te hebben dat deze dag als elke dag is en we elke dag weer opnieuw kunnen zeggen dat we veranderingen willen maken in onze levensstyle, principes, gedragspatronen etc. Volgens mij is dit voor vele een stok achter de deur om het echt door te zetten. Inprincipe is dit ook gewoon prima als het werkt voor je.

Voor mij is het ook wel een stok achter de deur. Discipline is niet één van mijn beste capaciteiten en door het woord jaarwisseling en eigenlijk het woord wisseling gaat er iets bij mij in werking waardoor ik het makkelijker vind dit daadwerkelijk uit te voeren. Ik loop al enige tijd bij de diëtiste ivm mijn diabetes. Door mijn diabetes is het voor mij verstandig om af te vallen mede doordat ik dan kans heb om van mijn medicijnen af te komen. Dus voor mij is ook weer tijd voor wisseling en dat er verandering komt. 2 januari begint voor mij weer een gezondere levensstyle. Ik moet nog 5 kilo. Er is al 10 kilo af door hard werken aan mezelf. Nu gaat het weer beginnen en ik hoop ook echt dat het me nu daadwerkelijk gaat lukken om dat doel te behalen.

Ook hoop ik dit jaar een cirkel te doorbreken. We krijgen elk jaar voor kerst een mooi geschreven brief van mijn vader en stiefmoeder en elk jaar staat er  de tekst dit was niet jullie jaar we hopen dat volgend jaar een beter jaar voor jullie word. Dus daar gaan we voor. Tijd voor wisseling.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *