Zoek

Leefbaar met een depressie!

Hondenfotografie.

Voor mij zijn de spontane foto’s het leukst. Vaak ook het mooiste. Als ik in het park loop en een hond zie lopen, vindt ik het prachtig om deze op de foto te zetten.

Vaak doordat de honden niet door hebben dat ze gefotografeerd worden, blijven ze in de natuurlijke houding. Bij mijn eigen honden werkt het wel zo, zodra ze door hebben dat ik een foto wil maken gedragen ze zich toch anders. Het is soms zelfs zo dat ze de camera ontwijken. Draaien de kop weg of lopen gewoon weg. Er zullen vast honden zijn die het prachtig vinden om op de foto te mogen, maar die van mij helaas niet.

Bij mijn eigen honden is het dus de truc het zo snel mogelijk te doen. Door de jaren heen heb ik zeker wel wat mooie plaatjes van ze kunnen maken. Gelukkig! Bij mij in de woonkamer hangt er ook een mooi canvas van mijn honden. Deze heb ik met mijn telefoon gemaakt, Ze zaten geen model al lijkt het wel zo. Buiten dat de foto’s mooie herinneringen zijn, vindt ik het ook gewoon prachtige foto’s van honden.

In de volgende diashow belangrijke hondjes in mijn leven.

Niet alle belangrijke hondjes uit mijn leven staan erbij, er zijn nog veel meer…… Helaas zijn ze niet allemaal meer onder ons, maar denk regelmatig aan jullie.

Net als bij mensen zie je bij honden ook dat de ene hond wat fotogenieker is dan de ander. De ene hond vindt ik persoonlijk wat mooier. In het park ben ik niet heel kieskeurig en probeer ik gewoon elke hond op de foto te zetten. Wel heb ik één keer gehad dat de baas mij zei dat hij het liever niet had en deze foto’s heb ik dan ook onmiddellijk gewist. Wat erg sonde was, het waren prachtige foto’s

Lichaamstaal.

Honden zijn echt prachtige wezens. Je ziet vaak aan de lichaamstaal hoe ze zich voelen. Honden kunnen ook echt lachen, ik zie dit vaak bij mijn eigen honden. Als ik zou beginnen over het gedrag van mijn honden dan zou ik een heel boek kunnen schrijven. Honden zijn intelligent en vaak heel leergierig. Iedere hond heeft echt zijn eigen karakter wat ik echt heel mooi vindt. Het grappige is dat ze vaak ook een aardige eigen wil hebben, wat dan weer voor hele leuke momenten kan zorgen.

Honden vs Katten.

Je ziet vaak dat mensen of heel erg van honden houden, of juist weer van katten. Hier zit echt een hondenmens. Katten hebben op zich ook leuke kanten, dat zal ik absoluut niet ontkennen. Als ik een leuke kat zie vind ik dat ook prachtig en zal deze ook zeker op de foto zetten. Je hoort het mensen ook vaak zeggen “ik ben een kattenmens.” of “ik ben een hondenmens”. Terwijl als je erover nadenkt is het vaak zo als je een dierenliefhebber bent dan hou je van alle dieren. Waarom die voorkeur zo uitgesproken wordt durf ik niet te zeggen.

Ten slotte….

Hierbij durf ik best te zeggen dat het huisdier wat je bezit “ten eerste een rijkdom op zichzelf is. Ten tweede verrijkt het je leven. Ten derde de steun van je huisdier is veel meer waard dan alle loze woorden van mensen die het niet menen, als mijn hond me troost weet ik in ieder geval dat het gemeend is. “

Ik hoop dat jullie weer hebben kunnen genieten van mijn blog en mooie plaatjes. Tot de volgende blog.

Ciao Ciao JustBecky

2 gedachten over “Hondenfotografie.”

  1. Helemaal gelijk met je bevinding. Ene er zat ook een hele bekende foto tussen hi hi.
    Heel leuk weergegeven.
    Top Becky.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *