Zoek

Leefbaar met een depressie!

Het voelen van de natuur.

De afgelopen periode heb ik de natuur beter leren kennen. Beter maar ook anders. De rust, het gevoel van vrijheid. Mijn doel met deze blog is om andere mensen te laten ervaren wat de natuur voor kracht heeft. Ze is krachtig dat is zeker, ze kan je kalmeren als je dat toe laat.

Door mijn fotografie heb ik de natuur op een hele andere manier leren kennen. Om die mooie plaatjes te krijgen is er één belangrijk onderdeel. Dat is observeren. Je inleven in je omgeving. Zodra je je echt inleeft zal je zien dat je de natuur heel anders gaat beleven. Hierdoor moet ik vaak aan vroeger denken. Mijn moeder en haar partner liepen soms hele avonden in de tuin (genietend van de bloemen en planten). Wat heb ik ze vaak uitgelachen. Wie had gedacht dat ik dat ging begrijpen. Ondertussen heb ik aardig wat planten en bloemen in huis gehad. Van Bonsai naar Aloë Vera plant. Een plant in huis heeft al een hele rustgevende werking, moet je nagaan wat een heel bos kan doen.

Buiten alle planten, bloemen en bomen, heb ik het nog niet over de dieren gehad. Prachtig vind ik de dieren. Daar sta je dan oog in oog met een Ree, voor mij doet de rest van de wereld er dan even niet meer toe. Vogels die druk bezig zijn. Ze kwetteren, fluiten ze doen lekker hun eigen ding. Op momenten sta ik dan gewoon even stil en laat ik het even binnen komen. De rust die het me geeft ervaar ik nergens anders.

Qua fotografie denk ik ook dat je de inleving nodig hebt. Je ziet veel meer. Je kan het enigszins vergelijken met muziek luisteren. Er zijn verschillende manieren van muziek ervaren. De ene keer luister je echt naar de tekst en laat je de muziek binnen komen. De andere keer sta je op een feest en dans je op de muziek. Het zijn beide verschillende manieren om muziek te ervaren. Zo werkt het ook voor de natuur. Je kan een wandeling maken en gewoon genieten van de omgeving, of je gaat de natuur in om echt te observeren.

Wij mensen zijn aardig bezig om de leefomgeving van alle dieren te verstoren. Het klinkt misschien een beetje zweverig, dit is voor mij een realisatie die ontstaan is. We laten onze honden uit in de parken. In wezen zijn wij inbrekers voor de dieren. Draai hem maar om als er iemand ongenodigd in jou huis komt. Daar zijn wij ook niet van gediend. Het zal nooit meer terug gedraaid worden, maar ik ben wel van mening dat wij ons kunnen aanpassen aan hun leefomgeving. Houd gewoon rekening met de dieren. Laatst zag ik een hond achter de Reetjes aan rennen, wat mij nog het meest irriteerde was dat de baasjes dit normaal vonden. Er zijn genoeg plekken waar je met de honden kan lopen zonder dat je de natuur verstoort.

Van jongs af aan heb ik kamperen geweldig gevonden. Het zat er dus eigenlijk al onbewust in. Tijdens het kamperen sta je ook dichter bij de natuur. Onze oude roots komen erin terug. Vroeger ging ik ook hele dagen vissen met mijn broers, wat vond ik dat heerlijk. Lekker aan de slootkant, daar heb ik ook veel rust ervaren. De visjes werden altijd netjes terug gezet en we probeerden dit voor zover dat kon het volgens de regels te doen. Ik heb het nooit vervelend gevonden als we niks vingen. Voor mij was het belangrijker dat we dit samen deden en de rust die ik heb ervaren aan het water.

Wat doet de natuur voor jou? Heeft deze blog een ander inzicht gegeven voor jou? Laat het me even weten onderaan het bericht. Ik ben benieuwd hoe anderen de natuur ervaren. Altijd leuk als je er een voorbeeld bij zet, of dit een oude ervaring is of van nu.

Tot de volgende blog.
Ciao Ciao Just Becky

1 gedachte over “Het voelen van de natuur.”

  1. Ik zie de magie van de natuur af en toe. We nemen te snel alles voor lief maar er zijn altijd die momenten van realisatie dat je je beseft in wat een magische wereld we leven. Succes met de blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *