Zoek

Leefbaar met een depressie!

Hallo puppy, dag depressie.

Puppie Jaxx mijn eigen hondenkind. Inmiddels 39 kilo, klein verschil.

Het effect van een puppy op de psyche van de mens tijdens een depressie is magisch. Tijdens mijn depressies heb ik ontdekt dat puppy’s een positief effect op me hebben, op mijn gemoedstoestand. In deze blog deel ik informatie over deze combinatie. Vandaar “hallo puppy dag depressie”

Voor de meeste mensen, als ze een jong beestje zien dan gaat het hart harder kloppen, voor mij geldt dit in ieder geval. Er gebeurt er een hoop in de hersenen. Wat is dat dan als we een puppy zien dat maakt dat we gaan lachen en een happy gevoel krijgen??
Het is allemaal terug te leiden naar baby’s, ons systeem is zo ingesteld van de mens, dat we gelijk denken dat we het willen beschermen en er van willen houden.
Ik doe op dit moment een online therapie en hier worden filmpjes en tips gegeven om je op te fleuren. Genaamd positieve prikkelbox
Hier komen geregeld filmpjes van puppy’s. Het werkt bij mij effectief.


Hoe kan een puppy nou therapeutisch werken? Dat zal ik uitleggen: Het aaien van hond of zelfs een knuffelhond zorgt ervoor dat je bloeddruk, hartslag én ademhaling kalmeren. De fysieke connectie die je hebt met de hond zorgt ervoor dat de hersenen een bindingshormoon vrijgeven. Hierdoor voelen wij ons niet alleen klam, maar ook nog eens extra verbonden met een hond. Een puppy heeft door het schattige baby uiterlijk dus nog meer effect hierop.

Vriend voor het leven

Eén ding is zeker als je een hond neemt, dan koop je in de meeste gevallen (uitzonderingen daar gelaten) een vriend voor het leven.
Het is zelfs gebleken dat mensen die niet goed voor hun hond zorgen dat de hond ze toch trouw blijft. Daar komt de gezegde dus ook vandaan”zo trouw als een hond”.
Jaxx is mijn derde hond en bij alle drie is gebleken dat op het moment dat je emoties ervaart de hond daarop reageert. De hond gaat je als je verdrietig voelt vaak troosten. Ben jij enthousiast zal de hond dit hoogst waarschijnlijk ook worden.

Geen leven zonder hond.

Op het moment dat allebei mijn honden waren overleden, voelde het leven voor mij leeg en zinloos.
Ik heb eigenlijk op therapeutische basis altijd een vriend voor het leven nodig in mijn leven.
De mensen in mijn omgeving weten dit ook en zullen dit ook beamen. In mijn optiek zal ik geen depressie overwinnen zonder mijn vriend voor het leven.
Waarom kunnen mensen dit niet voor me? Het antwoord is heel simpel, mensen zullen nooit zo trouw zijn als een hond. Het vertrouwen wat ik in een hond kan leggen zal ik nooit bij een mens kunnen.

Therapieland van honden.

Ik denk dat als je een plek maakt voor mensen met psychische problemen waar ze aan de slag kunnen met puppy’s of honden dat we een heel eind kunnen komen om een hoop problemen op te lossen. Nee het zal zeker niet alles oplossen, maar ik ben ervan overtuigd dat het een goed onderdeel in de therapie zal zijn.
Een hond voelt aan wat jij nodig hebt op dat moment. Het is dat ik het geld en de middelen niet heb, maar anders had ik een centrum hiervoor opgericht. Honden hebben op meerdere gebieden al laten zien dat ze grote diensten bewijzen voor ons. De hulphond alleen al laat dit zien.

Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens de puppy cursus. Ik ben huisfotograaf van de hondenschool.

Informatie.

Er zijn verschillende websites met informatie hierover. Deze website geeft een korte uitleg wat het inhoudt, daarbij welke stichtingen die zich ermee bezig houden. Inmiddels worden jaarlijks vanuit 15 locaties in Nederland jongeren met autisme, ADHD, depressie of gedragsproblemen geholpen, in samenwerking met jeugdzorg en GGZ-instellingen. De ervaringen worden positief terug gekoppeld. Op de website hulphond staat uitgelegd, wanneer je in aanmerking komt en wat je nodig hebt om het aan te vragen.

Kortom, voor mij is het duidelijk dat je een gedeelte van het probleem, al weg kan halen met het in contact komen van puppy’s.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *