Zoek

Leefbaar met een depressie!

Guilty pleasures van vroeger.

Ken jij ze nog de snoepjes/snacks waar jij als kind, een moord voor deed? Als je je zakgeld kreeg en naar de winkel stormde om het te halen. De mooie herinneringen van het verboden snoepgoed.

lolly dipper

Het verboden snoepgoed.

Voor mij staan ze nog vers in mijn geheugen, de snoepjes die ik kocht van mijn zakgeld. De primera en de wekelijkse markt waren voor mij een walhalla. Wat is daar een hoop van mijn geld ingeleverd. De wekelijkse markt had van alles in petto, van een zakje patat tot aan een zakje koekkruimels. Hoe blij dat je dan was als je aan het smikkelen was van je guilty pleasure. Woensdag was D-day, een halve dag school met als kers op de taart, de markt.

snoepbakken

Walhalla.

Als er geen markt was, was het de primera waar ik heen ging om snoep te halen. Buiten de snoepjes was de Primera ook favoriet om mijn spaar plaatjes te halen. Wat heb ik veel gespaard. Ponyplaatjes, dierenplaatjes en magazines met bouwpakketen. Gelukkig was ik totaal niet beïnvloedbaar als kind ; ) Bij primera hadden ze zoveel keus, grote bakken vol. Zoals ze nu bij de Jamin hebben. Voor mijn geboortedorp Rozenburg was dit heel wat.

kibbeling

kibbelingdag.

De zaterdag was het kibbelingdag, op het pleintje van de supermarkt stond een viskraam. Dat was zo lekker, het proeven van die verse vis in het krokant jasje met kruiden, mmmm. De kibbeling zoals daar heb ik nog nergens anders gehad. Hoogstwaarschijnlijk komt dat door de herinneringen die eraan vast zitten. De onbezorgdheid die je dan geniet.

lippenstift stick

Verlangen.

In de afgelopen jaren heb ik met verschillende mensen het gesprekken gehad, over herinneringen van vroeger. De meeste keren kwamen we op het onderwerp snoepgoed. Dan zie je vaak het verlangen van de mensen, naar vroeger. Zodra je over het snoepgoed van vroeger begint, voel je het kleine kind in je weer even terugkomen. Als je Google erbij pakt ban je je echt even in vroeger. Je komt ook altijd snoep tegen die eigenlijk vergeten is. Heerlijk vind ik om het erover te hebben en naar te kijken.

dummies

Tijd om terug te gaan.

Snoep wat mij terugbrengt: Dummies ( een klein doosje van Fruitella) en dan het hele doosje in één keer in je mond. Schelpen gevuld met zoete troep, deze waren niet normaal te eten maar ongelooflijk lekker. Double dip een lolly die je dipte in een zure poeder, lekker gekke bekken trekken. Diamanten ring van snoep, daar heb ik er aardig wat van weggewerkt. Frizzy pazzy knetterkaugom, wat een lol had je als je hele mond aan het knetteren was. Tatoeage kaugom het uitpakken was vaak nog het leukste, welke tatoeage zit er dit keer in. Lippenstift stick het lukte helemaal niet om je lippen in te smeren, maar het idee maakte mij blij. Tubble gum kauwgum uit een knijpfles, ik vond het heerlijk. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar er is te veel om op te noemen en het zijn vele, vele goede herinneringen.

Zo zijn we toch even terug in de tijd geweest. Mischien leuk voor jezelf even op snoepgoed van vroeger te googlen, en jouw herinneringen op te halen.

Tot de volgende blog.

Groetjes JustBecky

2 gedachten over “Guilty pleasures van vroeger.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *