Zoeken

Leefbaar met een depressie!

Fotografie blog.

Het word weer eens tijd om jullie mee te nemen in mijn leven qua fotografie. Mijn ontwikkeling staat namelijk niet stil.

Er is in de tussentijd een hoop gebeurd. Het is een heel avontuur. Zowel in de fotografie als in het Fotoshoppen. Aan de hand van de foto’s zie ik steeds een klein stukje vooruitgang. Dit maakt het steeds leuker om te doen. Veel van mijn tijd spendeer ik nu in mijn fotografie. Dat gaat van veel nieuwe plekjes ontdekken tot aan online workshops.

Tour a la Fotografie

Nu moet ik wel zeggen dat het qua fotografie voor mij echt de mooiste periode in het jaar is. Dit zal voor meer fotografen gelden. De dieren zijn aan het broeden of krijgen al jonkies. Alle prachtige bloemen die opkomen, uitbloeien. Wanneer je nu de natuur in gaat, zijn het de kleuren en geuren die je even alles doen laten vergeten. Het weer verwent ons. Het is geen straf om buiten te zijn.

Aangezien we zo veel mogelijk thuis moeten zijn, heb ik voor de ontwikkeling nog een aantal dingen aangeschaft. Zoals twee boeken om de dingen in de natuur te herkennen. Een handig boekje wat ik mee kan nemen, als ik op pad ben om vogels te herkennen.”Veldgids Vogels” van Bärbel Oftering. En een boek dat heet “wegwijs in de natuur” van Reader’s Digest, de titel verraad het al waar het over gaat. Het zijn twee prachtige boeken. Ik zou ze zeker aanraden om ze te kopen als je meer wegwijs wilt hebben in de natuur. Ook heb ik nog een aantal cursussen aangeschaft voor de fotografie. Voorlopig genoeg om te lezen en om in praktijk uit te gaan voeren.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Photoshop.

Tijdens het online surfen kwam ik ook nog een hele leuke manier van bewerken in Photoshop tegen. Ze noemen het een twirl aanbrengen in je foto. Je foto wordt omgetoverd in een hele kunstige, kleurige plaat. Zie het voorbeeld boven deze paragraaf. Het enige wat je terugziet zijn de kleuren van de foto. De één houd er van en de ander vind het helemaal niks. Ik houd ervan. Gewoon een beetje experimenteren, het is voor mij lekker met mijn innerlijke creatieve kant bezig zijn.

Tijdens het fotograferen kom je geregeld mensen tegen waar je mee aan de praat raakt. Het is wel erg grappig dat ik de mensen die ik via bijvoorbeeld een groep op Facebook ken, in het echt zie. In die gesprekken spreken we dan enthousiast over de fotografie, de mooie plekken die er zijn etc. Zo kreeg ik al een aantal keer de tip om een keer naar Beningerslikken te gaan. Het gebied is vogelrijk. Nog een pluspunt hier is dat het een heerlijk rustig gebied, waar je je ogen uitkijkt qua natuur.

Beningerslikken.

Er was me al verteld dat het vanuit Spijkenisse een flink stuk fietsen is. Zelfs met een elektrische fiets een aardige afstand. Dit durfde ik niet aan ook in verband met mijn accu, stel dat hij ineens leeg is dan kom ik niet meer thuis. Eindelijk was het zover, samen met mijn partner op pad naar de veel beloofde plek. Ik moet zeggen dat het zeker niet gelogen was, wat is het daar prachtig! Voor mij zelfs erg magisch. Mijn partner en ik hadden zelfs het gevoel van een klein stukje Frankrijk in Nederland. We hebben nog niet eens het hele gebied gehad zo groot is het.

Beningerslikken heb ik als een heel mooi avontuur beleefd. Een leuk element was het feit dat er halverwege een overgang op het water was. Het is een soort pontje. Dit moet je zelf bedienen. Super leuk! Eerst zorg je dat hij aan jou kant komt. Dit doe je middels een wiel waar je aan draait.

Tijdens mijn avonturen met het fotograferen raak ik het besef van tijd kwijt. De tijd vliegt voorbij. Voor mij is het een teken van ultieme inleving. Vroeger had ik dit met het lezen van boeken. Door mijn depressie is mijn concentratie vermogen flink gedaald, waardoor boeken lezen erg lastig geworden is. Er moet voor mij voldoende interactie zijn om mijn aandacht er bij te kunnen houden. Er zijn diverse cursussen die dit wel hebben. Gelukkig!

Als afsluiter van deze blog zal ik nog een mooie diashow voor jullie neer zetten. Heel veel plezier met het kijken van de plaatjes. Tot ziens bij de volgende blog.

2 gedachten over “Fotografie blog.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *