Zoek

Leefbaar met een depressie!

Foto avontuur.

Inmiddels zijn we alweer een tijdje verder. Er isin de tussentijd een hoop gebeurd. In alle opzichten, maar dit keer zal ik jullie vertellen over al mijn avonturen op het gebied van fotografie. Tussen de tekst door zal ik wat mooie plaatjes plaatsen.

Waar ik in al mijn avonturen die ik de afgelopen tijd heb meegemaakt achter ben gekomen is dat ik het superleuk vind om voor mij onbekende huisdieren te fotograferen. Ik denk dat ik in de toekomst daar echt meer mee wil doen. Wat ik al wel wist is dat ik sowieso alle dieren in de natuur erg leuk vind om te fotograferen. Het is ook altijd een uitdaging omdat de meeste dieren niet op commando op de foto gaan.

De buizerd, zoals hiernaast weergegeven, is toch wel de grootste uitdaging geweest de afgelopen periode. Ik wilde zo graag mooie foto’s maken van deze roofvogel, maar ben er wel achter gekomen dat dit geen één tweetje is. Wat een klus is dit geweest. Echter, de aanhouder wint en ook hieruit blijkt dat oefening zeker kunst baart. Hoe vaker ik op pad ging hoe meer dingen ik ging opmerken en hoe scherper mijn blik werd. Daarnaast werden mijn foto’s ook steeds scherper. Dit kwam mede door een mooie aanbieding die via internet voorbij kwam voor een cursus bij zoom.nl. Uit deze cursus heb ik al een hoop goede tips kunnen halen zoals: “Hoe stel ik mijn camera in?” etc. De cursus heet “Scherpte en Scherptediepte” en is goed te volgen als je al enigszins wat kennis hebt van je camera. Ik denk dat je je als totale leek je er geen raad mee weet.

De afgelopen periode ben ik ook flink bezig geweest met het bewerken van foto’s om net dat laatste beetje uit foto’s te kunnen halen wat erin zit. Buiten de cursus “Scherpte en Scherptediepte” heb ik ook een abonnement op het maandblad zoom.nl aangeschaft en nog 2 andere cursussen. Puur om het bewerken nog meer eigen te maken en ook uit Photoshop het maximale te kunnen halen. De één is “Bewerken in Photoshop” en de ander “Bewerken in Lightroom”. Lightroom is een onderdeel wat bij Photoshop zit. Uit Lightroom alleen kan je al een hoop halen maar is toch wat minder uitgebreid dan Photoshop.

Wat echt een heel groot cadeau was dat vrienden van me hadden gevraagd of ik de bevalling wilde fotograferen. Dat was heel bijzonder om mee te maken en ik heb dan ook veel foto’s gemaakt. De foto hiernaast is zowel van hun als van mij één van de favorieten. Man, wat was ik zenuwachtig, maar ook erg blij dat ik dit mocht meemaken. Het was wel vroeg in de ochtend maar een herinnering die niemand me meer afpakt. Baby’s fotograferen is bijzonder en speciaal. Dit zou ik in de toekomst ook zeker vaker willen doen. Het zijn allemaal andere manieren van fotograferen en ze hebben allemaal hun charmes.

Gisteren heb ik gedaan wat ik al een geruime tijd wilde doen: extra vroeg opstaan om de zonsopkomst te bewonderen en deze vast te leggen. Wat was dat mooi om te ervaren. Zeker als je bedenkt dat je dit elke dag zou kunnen ervaren. De vroege ochtend is zo mooi en prachtig om te zien. Het dierenrijk dat wakker wordt en zoveel dingen die anders zijn als overdag. Je merkt dat er nog meer rust is en de dieren genieten van hun eigen plekje. Dit zet je ook aan het denken. Wat doen de mensen de dieren aan als ze hen niet in hun waarde laten? Als ik in het bos bent realiseer ik me al zeker een tijdje dat wij binnendringen in hun huis. Als we dit omdraaien, als er mensen in ons huis komen en zich zo gedragen zoals ik sommige zich zie gedragen in het bos dan voelen wij ons allerminst op ons gemak. Waarom doen mensen dat dieren dit aan?

Het bewerken van de foto’s blijft na al de cursussen toch wel een lastige opgave, alhoewel ik hierin groei blijf ik het een moeilijk stukje vinden. Je wilt een foto net dat laatste beetje geven waardoor er nog een stukje “wow” factor bijkomt. Ik realiseer me wel dat ik al snel geneigd ben om soms net te veel te bewerken waardoor het realistische ervan af gaat. Gelukkig valt hier aan te werken en het stukje bewustzijn maakt de stap voor de verandering.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

7 gedachten over “Foto avontuur.”

 1. Geweldig die diepgang en interesse die je er aan toevoeg. Heel mooi Becky leuke hobby en misschien wel een nieuw beroep voor je weggelegd. Ik ben trots op je liefs Francis

  1. O wow dat doet me echt goed om te horen!! Ik hoop zeker dat hier in de toekomst een mooie baan is weggelegd voor me. liefs Becky

 2. Ik ben heel trots op je
  Het ziet er geweldig uit, volgens mij moet je hier je energie in stoppen komt er vast wat moois uit voort. Website ziet er ook heel goed uit
  Ga zo door

  Hou van je

  Pappa

 3. Ik bewonder echt jou foto’s! Ze zijn super rustgevend en ik kan er wel uren naar kijken! Ik vind de foto van het hert en de buiserd degene die er tussen uit blinken! Ik kom sowieso vaker kijken! Ga zeker zo door!

  1. Super!!! Wat een leuke reactie.
   Ik zou het leuk vinden om onze ervaringen te delen.
   Misschien kunnen we onze krachten bundelen?
   Ik zie geen instagram op je site, heb je deze niet?
   Hopelijk tot snel 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *