Zoek

Leefbaar met een depressie!

Een chaoot eerste klas.

Er heeft zich altijd wel een chaoot in mij verscholen, maar nu zit ik wel op het toppunt.

In het moment zelf ben ik me er niet zo zeer bewust van. De bewustwording komt pas als iemand mij hier op wijst. De realisatie komt ook als ik mezelf nog meer uitgeput voel als dat ik me normaal al voel.

Voordat de Corona crisis begon zat ik al in een depressie. Wat ik je kan vertellen is dat zo’n crisis geen aanrader is als je er al diep inzit. Tijdens een depressie steken bij mij zich altijd de vervelende eigenaardigheden de kop op. Die eigenaardigheden zijn normaal al totaal niet leuk, maar in een depressie zijn ze hel. Natuurlijk niet alleen voor mij, maar ook zeker voor mijn omgeving.

Van de week kwam de chaos opzetten, ondanks dat ik een to do list had gemaakt, was het goed mis. Mijn man vertelde me dat een to do list een prima idee is, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat hij dan wel realistisch is en je hem in een volgorde afwerkt. Keuzes maken blijft maar een lastig ding voor mij.

Was ik verstoppertje aan het spelen? Waarschijnlijk wel. Daar komt hij weer die stomme klote depressie. Doordat ik me dan zo rot voel, ga ik van alles tegelijk willen doen om maar niet te hoeven voelen. Het verstoppen voor mijn gevoel. En daar ging ik, eieren koken (om vervolgens gevulde eieren te maken), planten verpotten en opruimen in huis en dat allemaal tegelijk. Niet heel verwonderlijk dat alles in de soep liep ( die had ik ook maar al te graag erbij gekookt) en als we dan ook nog soep hadden 😀 hahaha. Het rotte hieraan voor mijn man is dat hij alles weer mag oplossen.

Het vervelende aan dit alles is dat je weet waar het verkeerd gaat. Je weet de oplossing. Nu het nog doen. Dat is dus het moeilijkste van alles, het doen. Na mijn therapie ben ik zoveel rijker in zelfkennis, het ding blijft dat niemand anders dit voor me kan doen. Neem als voorbeeld iemand die heel veel kookboeken leest zegt dit dan dat diegene goed kan koken? Nee de praktijk is een essentieel onderdeel. Ja ik ben zo iemand die het heel goed weet te vertellen.

Wat kan ik voor nu doen? Simpel!!! Realistische to do lijstjes maken. Verstoppertje spelen blijft leuk, en ik ben er goed in. Ik benut gewoon mijn goede kwaliteiten. Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *