Zoek

Leefbaar met een depressie!

de strijd in de maatschappij

Waarom schrijf ik deze blog? Op dit moment heerst er een cultuur dat macht en geld alles opzij zet.

De strijd met het gezonde voedsel en het voedsel wat je lekker bent gaan vinden door de manipulatie.Hoezo zeg ik manipulatie :” in het voedsel wat we tegenwoordig eten zitten zoveel stoffen (chemische stoffen) om het voedsel lekkerder te vinden dan het voedsel wat gezond voor je is”.Waarom manipuleren ze het voedsel dan. Hier heb ik echter maar 1 antwoord op gevonden.Alhoewel het heel ziek is wat de mensen die hier dus schuldig aan zijn is het antwoord GELD.

Helaas leven wij in een wereld waarvoor er bij een select groepje mensen maar 1 belangrijke factor in het leven is en dat is GELD.Dat ze mensen met de manipulatie in voedsel ziek maken maakt ze niets uit want de uitkomst van zieke mensen is heel vervelend maar weer dat woord GELD.Zodra iemand ziek word zal diegene meer moeten betalen aan ziektekosten,medicijnen etc. En dit effect is nu juist waar ze op uit zijn.

Het gaat veel dieper dan alleen dit stukje. De mensen die hier dus schuldig aan zijn hebben een hoop macht en met deze macht maken ze misbruik van de mensen die wel het juiste voor hebben met de mensen. Nu is de grote vraag hoe wij dit kunnen omkeren. Ook is daar maar 1 antwoord op en een hele lastige. Het antwoord is niet meer toegeven aan het voedsel waar de bijvoorbeeld E-nummers inzitten, de producten met de chemische toevoegingen. Uiteraard klinkt dat makkelijker dan het is gedaan. En dan komen we op het punt dat we samen sterk staan. Dit klinkt heel hard maar dit is puur uit eigen ervaring. Wij Nederlanders zijn niet heel sterk in het gevoel samen staan we sterk.

Iedereen heeft met grote waarschijnlijkheid weleens in een situatie gezeten waarin ze dachten dat ze medestanders hadden. Hierdoor de grote stap gezet om het probleem aan te pakken en er uiteindelijk alleen voor te staan of in ieder geval minder medestanders dan in eerste instantie leek.Deze illusie heb ikzelf al heel lang laten varen helaas. Nee ik heb het geloof niet meer dat wij mensen graag de dingen die belangrijk zijn te kunnen veranderen. Maar geloof en hoop zijn 2 verschillende dingen.Dus ja hoop heb ik zeker. Wat zou het mooi zijn als wij de mensen die nu de macht hebben slimmer af te zijn door het samen zijn en door het samen zijn tegelijkertijd macht hebben en deze kunnen gebruiken om dat doel te behalen waar je allemaal in geloofd of voor staat.

Door samen de doelen te bereiken is er ook gelijkertijd nog iets moois te behalen: samensmelting.Samensmelting geeft daarbij weer het gevoel er niet alleen voor te staan.Wat zou er mooier zijn dan het doel behaald te hebben zodat het eten veel gezonder is en dit met zijn allen samen te kunnen consumeren. Een gezonder lichaam zorgt automatisch voor een gezondere geest. Een gezondere geest zorgt voor gelukkige mensen. Waardoor er minder stress is. Kom ik gelijk op nog een punt waar wij allemaal veel gezondheidsklachten ervaren. Stress is voor vele mensen een bovenliggende factor waardoor het leven als minder aangenaam word ervaren.

Ook hierin kunnen we met zijn allen voor elkaar hierin iets betekenen. Door samen een halt te roepen voor bijvoorbeeld de werkdruk te verlagen kan hierin al een groot verschil gemaakt worden. Ja ook dit kunnen we door samensmelting. De aantal burn-outs groeit met de dag. Plus de aantal psychische klachten door de stress groeit ook enorm. Dan kom je bij de vraag ”waar komt die hoge werkdruk vandaan? ”

Mijn visie is en helaas komen we dan weer op het kopje GELD en macht. Ik kan het niet mooier maken. Doordat de mensen met macht enorm veel misbruik maken van ons als samenleving ontstaat er dus stress. En wij trappen er met zijn allen in. Als we nu met zijn allen voor elkaar opkomen op het moment dat je ziet op de werkvloer dat er situaties zijn die niet door beugel kunnen dit gelijk bespreekbaar maken met andere collega’s en met zijn allen opstaat en zegt dat het genoeg is en dit niet langer getolereerd word sta je samen sterk.

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *