Zoek

Leefbaar met een depressie!

Badpak vs Bikini

Door mijn zoektocht deze week naar een geschikt soort badkleding raakte ik geïnspireerd. Uit ervaring weet ik dat er een hoop vrouwen met de vraag lopen wat nou een geschikte badkleding voor hun is.

Ik surfde site voor site af om de geschikte badkleding te vinden. Ik zag een hoop leuks maar ondertussen bedacht ik me, ook al ziet het er leuk uit bij het model op de foto, dan zegt het nog niet dat het mij net zo leuk staat. Niet hatelijk bedoelt, maar de meeste modellen die je op de plaatjes ziet zijn vaak toch een maatje minder. Om nog maar over de fotobewerking te zwijgen. Wel ben ik blij dat je in deze tijd al veel meer curvy modellen ziet.

Wat me erg opviel in mijn zoektocht was dat er tegenwoordig wel degelijk veel meer keus is ook voor de volslanke mensen. Vroeger was hier veel minder oog voor. Buiten de standaard badpak of bikini heb je tegenwoordig bijvoorbeeld de tankini. Ik als volslank ben wel erg gecharmeerd van de tankini. Wat ik ook voor het eerst zag waren badpakjurken.

Ik had een badpakjurk al in het winkelmandje staan en stuurde dit door naar mijn partner maar die zei “Een jurk? Ik vind het apart.”
Hieruit kon ik wel halen dat hij het niks vond. Zeker ben ik van mening dat je moet dragen wat je zelf mooi vind, maar ik vind ook dat je rekening kan houden met wat je partner leuk vind. Uiteindelijk kan je altijd wel wat vinden wat je beiden leuk vind.

Na een lange zoektocht en veel piekeren wat nou te doen. Ik heb nog heel even gedacht om gewoon een bikini te bestellen, maar ik bedacht me ook dat het er niet altijd om gaat dat je iets aan hebt omdat het in de maatschappij als normaal gezien word. Waarschijnlijk als ik met bikini over het strand loopt is er niemand die raar opkijkt er lopen allerlei soorten vormen en maten, maar wat ik me wel bedacht was dat ik mezelf er gewoon niet prettig in voel. Dan ga je je afvragen voor wie doe ik het dan en is het dan om een statement te maken? Statement van “ik ben dan volslank maar mag er ook zijn” ,maar ik vind het veel belangrijker om mezelf ook prettig te voelen met wat ik draag.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de ouderwetse badpak wat ik heel lang heb uitgesteld omdat in mijn beleving daar alleen oma’s mee lopen. Vroeger liep je daar als dertiger niet mee, maar tijden veranderen. Daarbij ben ik erg benieuwd hoe een badpak me staat, om zo te kunnen afwisselen met een tankini. Het badpak heeft ook nog het voordeel de functie corrigerend te werken bij de buik. Ik zeg perfect !!!!

Tot de volgende blog.

Ciao Ciao Just Becky

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *